Skraplotter

Skraplotter är i sig ingen ny företeelse, men skraplotter på nätet är förhållandevis nytt. Vad är då en skraplott? Det är en lott med ett antal fält som man har belagt med en gummimassa som inte går att se igenom. Spelaren ska skrapa bort massan som täcker fälten och då de är frilagda ska dessa bilda ett mönster eller kanske ska det finnas ett antal lika symboler för att det ska bli vinst.

Sveriges vanligaste skraplott - Triss

Den absolut mest kända skraplotten är Triss, kanske för att man har en dragning på TV4 för de riktigt stora vinsterna. Lotten ges ut av Svenska Spel som även har andra skraplotter som Keno och Tian. Dessa lotter kan du även köpa på nätet på Svenska Spels hemsida.

Skraplotter på nätet

Det går fint att köpa och skrapa lotter på nätet. Du behöver inte ens gå hemifrån eller passa några butikstider. Du går in på någon spelsajt som har skraplotter med din smarta telefon och köper den lott du vill ha. Precis som i butiken får du välja mellan ett antal lotter och du blir alltså inte tilldelad en lott. Då du har köpt lotten är det dags att skrapa. I detta läge är det inte att rekommendera att ta fram ett mynt och börja skrapa på skärmen utan du behöver bara föra ditt finger över rutan så skrapar du. På en dator skrapar du med musen. Är du lat, har bråttom eller inte tycker att det är spännande att skrapa ruta för ruta så finns det en knapp "Skrapa alla" som du kan använda. Då blir alla fält synliga.

Inte bara Svenska Spel

Skraplotter på nätet finns hos flera internationella spelbolag. Några har vissa likheter med Trisslotten, andra är en vidareutveckling av de vanligaste lotterna som bara görs möjlig genom att de är digitala och är en slags video. Du kan med fördel välja att köpa andra skraplotter än just de från Svenska Spel då återbetalningsprocenten är betydligt högre. Svenska Spel, som är ett statligt företag, har uppdraget att lämna en försvarlig vinst till statskassan. Återbetalningsprocenten ligger i det fallet runt 50% medan de stora spelbolagens skraplotter kan ge tillbaks mellan 80 till 90 procent av de spelade pengarna.