Recension av bingo på svenska spel

Svenska Spel erbjuder för tillfället sex olika bingospel på nätet; Singeln, Femman, Nian, Tusenlappen, EM-spelet och Rock'n'Roll. Det går alltså att välja bland klassisk bingo, variantbingo, mönsterbingo och 90-bollarsbingo.

Det finns även singelspel och multispel; i singelspel så spelar du själv och påverkar därför vinsterna själv medans du i multispel spelar med andra, och ofta har en gemensam jackpot som den som får bingo först tar hem. Multispelen har även en chattfunktion där du kan prata med de andra deltagarna och stämningen är ofta hög där, det är inte helt ovanligt att se lyckönskningar och andra trevligheter. Men idag ska vi ta en närmare titt på Singeln, som är ett singelspel precis som namnet antyder.

Singeln - klassisk bingo

Singeln är ett klassiskt bingospel och är ett av Svenska Spels singelspel, detta innebär att du spelar själv och påverkar hur höga vinsterna blir själv genom din insats. Singeln har en ljus och väldigt tydlig design, det finns inte en massa onödiga grafiska detaljer och inga störande ljud, utan det är bingo i all sin enkelhet, vilket är väldigt positivt för de många.

Hur man spelar

Man kan välja att köpa upp till 24 brickor på en gång och man kan välja om man vill betala 5, 10 eller 20 kronor per bricka. Vinsterna är allt från 1 till 100 gånger pengarna för specifika rader. Så om du köper en bricka för 20 kronor så kan du vinna upp till 2000 kronor om du har tur.

Man kan zooma in och ut så att man kan se 2, 6 eller 24 brickor samtidigt beroende på hur många man väljer att spela med, vilket är en välkommen funktion för de som spelar med flera brickor samtidigt.

Man får även valet att fylla i dragna siffror automatiskt eller manuellt genom att kryssa i rutan där det står "auto-dutta" den är ifylld automatiskt första gången man spelar men man kan välja att fylla i sin bingobricka själv om man föredrar det vilket är en bra funktion.

Man bestämmer själv dragningshastigheten så man kan till exempel välja en långsammare hastighet om man fyller i brickan själv eller så kan man välja en snabbare hastighet om man väljer att fylla i de automatiskt eller om man spelar med flera brickor på en gång.

Det finns också en klar och tydlig röst som säger vilka nummer som dragits, den berättar även när spelet är på väg att börja och om man fått bingo eller inte. Det går dock att stänga av den om man vill i inställningarna.

Slutsats

Singeln är alltså ett klassiskt bingospel med en enkel design och som är lätt att navigera och förstå och som även är rejält kul att spela och jag rekommenderar den starkt till den som vill koppla av med ett enkelt bingospel.