Recension miljonlotteriet

Miljonlotteriet är ett populärt svenskt lotteri som ägs och drivs av IOGT-NTO. Det har funnits sedan 1964. Miljonlotteriet består av skraplotter och bingospel som kan köpas och spelas på flera sätt. Överskottet från försäljningen går förutom tillbaka till IOGT-NTO, även till Ungdomens Nykterhetsförbund, IOGT-NTO:s Juniorförbund och Nykterhetsrörelsens Scoutförbund. Miljonlotteriet har idag växt till landets näst största lotteri. Antalet unika spelare ligger på cirka 250 000 stycken och man omsätter ungefär 500 miljoner kronor per år.

Skraplotter

Miljonlotteriets många skraplotter kan köpas via prenumerationer (analogt eller digitalt), på nätet, samt i butik. I utbudet hittar vi lotter som Miljonlotteriet, Resan, Tjugan, Guldbingo, Weekend, Tjugan x4, Tiokronan, Tiokronan x4, Femkronan, Skattjakten och Pyramiden. Lotterna kostar mellan 20 och 40 kr och de har olika förmåner som vinst på var fjärde lott, extra vinstchanser, resor och miljonvinster.

Bingo

Miljonlotteriet har även bingospel i sitt utbud som du då spelare online. Här finns ett 15-tal bingovarianter inom kategorier som variantbingo, klassisk bingo, 90-bollars och mönsterbingo. Det finns olika erbjudanden i bingolobbyn som kan ge extra vinster och vinstchanser. Du kan enkelt kontrollera schemat när olika spel går av stapeln och kontrollera om du har vunnit. Det finns även en chattfunktion i bingolobbyn.

Erbjudanden

Miljonlotteriet har ständigt olika kampanjer och erbjudanden ute som du kan läsa om på deras hemsida. Till exempel kan du köpa lottprenumerationer till rabatterade priser, spela gratis provspel och få startbonusar på din första insättning. Man har även dagliga erbjudanden som alltså ger dig extra vinstchanser varje dag. Därför är det viktigt att ha koll på hemsidan.

Tv-program

Miljonlotteriet har figurerat i två olika Tv-program. Sedan hösten 2013 har det varit en del av Tv4:s populära frågesport Pengarna på Bordetmed Paolo Roberto. 2010 sände TV3 programmet Miljonlotteriet Lyckohjulet där man skulle köpa en skraplott med samma namn för att kunna delta i programmet. Hanna Graaf var programledare.